Koktajlowe grzanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koktajlowe grzanki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
46 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 mililitrów

1 sztuka

50 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 pęczek

300 gramów

1 opakowanie

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.

Krok 3

Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Krok 4

Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.

Krok 5

Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.

Krok 6

Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajlowe grzanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej