
Składniki
1 sztuka
125 mililitrów
1 sztuka
50 gramów
4 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 pęczek
300 gramów
1 opakowanie
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Krok 4
Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.
Krok 5
Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.
Krok 6
Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej