Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
300 gramów
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
125 mililitrów
1 pęczek
1 sztuka
0.5 pęczka
50 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix wymieszaj ze 125 ml wody i odstaw na kilka minut. Cebulę oraz chili posiekaj.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z Fixem, dodaj pokrojoną kolendrę oraz cebulę i chili.
Krok 3
Z mięsnej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i rozłóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.
Krok 4
Bagietkę pokrój pod skosem na kromki i zapiecz chwilę w piekarniku.
Krok 5
Pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj pokruszony ser oraz posiekany szczypior. Wymieszaj z jogurtem, sokiem z cytryny i dopraw do smaku.
Krok 6
Na każdą z chrupiących kromek nałóż po 1 łyżce sałatki oraz po jednym pulpeciku. Udekoruj cząstką cytryny i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej