Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

30 dekagramów

20 dekagramów

15 sztuk

1 sztuka

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

6 sztuk

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente z kostką rosołowa drobiową Knorr, odcedź, ostudź. Brokuł umyj, podziel na różyczki, zblanszuj w osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni wysmarowanej olejem dodaj masło klarowne usmaż boczek. Przełóż do większej patelni następnie smaż każdy składnik osobno pierś z indyka, por, paprykę. Na maśle usmaż prawdziwki. Wszystkie składniki przełóż do dużej patelni i smaż około 10 minut. Dodaj kostkę Knorr do makaronu, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz przyprawę włoska do makaronu, czosnek niedźwiedzi i kostkę knorr do makaronu Na patelni grillowej usmaż kapelusze z pieczarek

Krok 3

W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułóż kapelusze z pieczarek posyp przyprawą do makaronu i solą na nich gniazdka makaronu, w środek każdego nałóż farsz,pomidory koktajlowe Pomiędzy gniazdami ułóż różyczki z brokuła posyp startym serem. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.

Krok 4

Gniazda makaronowe posyp świeżymi ziołami zrób dekoracje z ketchupu

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej