Zapiekane gniazda makaronowe na kapeluszach z pieczarek
średnie
19 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
30 dekagramów
20 dekagramów
15 sztuk
1 sztuka
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
6 sztuk
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente z kostką rosołowa drobiową Knorr, odcedź, ostudź. Brokuł umyj, podziel na różyczki, zblanszuj w osolonym wrzątku.
Krok 2
Na patelni wysmarowanej olejem dodaj masło klarowne usmaż boczek. Przełóż do większej patelni następnie smaż każdy składnik osobno pierś z indyka, por, paprykę. Na maśle usmaż prawdziwki. Wszystkie składniki przełóż do dużej patelni i smaż około 10 minut. Dodaj kostkę Knorr do makaronu, kilka ząbków czosnku, sól, pieprz przyprawę włoska do makaronu, czosnek niedźwiedzi i kostkę knorr do makaronu Na patelni grillowej usmaż kapelusze z pieczarek
Krok 3
W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułóż kapelusze z pieczarek posyp przyprawą do makaronu i solą na nich gniazdka makaronu, w środek każdego nałóż farsz,pomidory koktajlowe Pomiędzy gniazdami ułóż różyczki z brokuła posyp startym serem. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.
Krok 4
Gniazda makaronowe posyp świeżymi ziołami zrób dekoracje z ketchupu

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej