Tagliatelle w sosie kurkowym wege przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tagliatelle w sosie kurkowym wege

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

400 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

2 łyżki

300 mililitrów

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję aldente według instrukcji opakowania. Odlewam szklankę wody od gotowania makaronu.

Krok 2

Cebulę drobno kroję przesmażam na oleju. Dodaję umyte i osuszone grzyby. Można użyć też mrożonych. Dalej przesmażam. Tofu kroję na kawałki, przekładam do malaksera, dodaję śmietankę wege, wodę od gotowania makaronu.

Krok 3

Całość miksuję na gładki sos. Przelewam na patelnię do grzybów. Dodaję dwie kostki bulion warzywny Knorr, pieprz, chili płatki. Gotuję na wolnym ogniu chwilę. Na końcu dodaję pokrojone pomidory suszone, natkę pietruszki, makaron i całość mieszam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tagliatelle w sosie kurkowym wege - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej