
Składniki
400 gramów
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
3 łyżki
250 mililitrów
50 gramów
1 garść
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i przesmażam na oleju chwilę. Wykładam na talerz.
Krok 2
Do miski wlewam mleko, dodaję fix Knorr Mac'n Cheese i mieszam. Wylewam na patelnię, dodaję masło, szpinak świeży i cały czas mieszając zagotowuję na wolnym ogniu.
Krok 3
Jak szpinak zmięknie, dodaję pomidorki, ser. Doprawiam solą, jeżeli jest potrzeba. Posypuję pieprzem czerwonym. Posypuję bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej