Serowy makaron w sosie ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy makaron w sosie ze szpinakiem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

250 mililitrów

50 gramów

1 garść

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i przesmażam na oleju chwilę. Wykładam na talerz.

Krok 2

Do miski wlewam mleko, dodaję fix Knorr Mac'n Cheese i mieszam. Wylewam na patelnię, dodaję masło, szpinak świeży i cały czas mieszając zagotowuję na wolnym ogniu.

Krok 3

Jak szpinak zmięknie, dodaję pomidorki, ser. Doprawiam solą, jeżeli jest potrzeba. Posypuję pieprzem czerwonym. Posypuję bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej