Serowy makaron w sosie ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowy makaron w sosie ze szpinakiem

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

3 łyżki

250 mililitrów

50 gramów

1 garść

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Pomidorki koktajlowe kroję na pół i przesmażam na oleju chwilę. Wykładam na talerz.

Krok 2

Do miski wlewam mleko, dodaję fix Knorr Mac'n Cheese i mieszam. Wylewam na patelnię, dodaję masło, szpinak świeży i cały czas mieszając zagotowuję na wolnym ogniu.

Krok 3

Jak szpinak zmięknie, dodaję pomidorki, ser. Doprawiam solą, jeżeli jest potrzeba. Posypuję pieprzem czerwonym. Posypuję bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowy makaron w sosie ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej