
Składniki
200 gramów
3 łyżki
150 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypałam Fix Kopytka czy leniwe zalałam wodą i wymieszałam zostawiłam aby zgęstniało .

Krok 2
Kostkę twarogu rozgniotłam widelcem dodałam cukier i wymieszałam.

Krok 3
Wyrobiłam ciasto posypałam stół mąką i zaczęłam wałkować wałeczki i kroić na skos. Włączyłam wodę w garnku poczekałam aż się zagotuje i wrzucałam do wody kiedy wypłynęły wyjmowałam kładłam na talerz i podawałam z konfiturami śliwkowymi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kopytka
Jeśli masz ochotę na przygotowanie szybkiego bezmięsnego dania, skorzystaj z naszego przepisu na uniwersalne kopytka. Nadają się do podania zarówno jako główne danie obiadowe, jak i dodatek do mięsa. Świetnie komponują się również z cukrem, cynamonem i owocami. Bazę do ciasta wystarczy zalać wodą i odczekać, aż odpowiednio zgęstnieje, a następnie dodać do niej twaróg oraz cukier – na koniec wszystko dokładnie zagnieć. Najlepiej użyj półtłustego twarogu, który się nie kruszy, a jednocześnie nie jest zbyt wilgotny. Z dokładnie wyrobionej masy ukształtuj niezbyt grube wałeczki i pokrój je pod skosem na średniej wielkości kopytka. Aby łatwiej było formować ciasto, przed wałkowaniem posyp stolnicę lub blat mąką. Kopytka wrzucaj do gotującej się wody i czekaj, aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawaj z ulubioną konfiturą albo świeżymi owocami, na przykład truskawkami, borówkami czy malinami. Wypróbuj koniecznie ten prosty sposób na znakomite kopytka i serwuj je na wiele okazji. Życzymy smacznego.






























