
Składniki
200 gramów
3 łyżki
150 gramów
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wsypałam Fix Kopytka czy leniwe zalałam wodą i wymieszałam zostawiłam aby zgęstniało .

Krok 2
Kostkę twarogu rozgniotłam widelcem dodałam cukier i wymieszałam.

Krok 3
Wyrobiłam ciasto posypałam stół mąką i zaczęłam wałkować wałeczki i kroić na skos. Włączyłam wodę w garnku poczekałam aż się zagotuje i wrzucałam do wody kiedy wypłynęły wyjmowałam kładłam na talerz i podawałam z konfiturami śliwkowymi.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Kopytka czy leniwe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kopytka
Jeśli masz ochotę na przygotowanie szybkiego bezmięsnego dania, skorzystaj z naszego przepisu na uniwersalne kopytka. Nadają się do podania zarówno jako główne danie obiadowe, jak i dodatek do mięsa. Świetnie komponują się również z cukrem, cynamonem i owocami. Bazę do ciasta wystarczy zalać wodą i odczekać, aż odpowiednio zgęstnieje, a następnie dodać do niej twaróg oraz cukier – na koniec wszystko dokładnie zagnieć. Najlepiej użyj półtłustego twarogu, który się nie kruszy, a jednocześnie nie jest zbyt wilgotny. Z dokładnie wyrobionej masy ukształtuj niezbyt grube wałeczki i pokrój je pod skosem na średniej wielkości kopytka. Aby łatwiej było formować ciasto, przed wałkowaniem posyp stolnicę lub blat mąką. Kopytka wrzucaj do gotującej się wody i czekaj, aż wypłyną na powierzchnię. Gotowe podawaj z ulubioną konfiturą albo świeżymi owocami, na przykład truskawkami, borówkami czy malinami. Wypróbuj koniecznie ten prosty sposób na znakomite kopytka i serwuj je na wiele okazji. Życzymy smacznego.






























