PRZEPISY.PL
Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - autor: yobada

Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
15
osób dodało do Mniamlisty
15
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ciasto francuskie1 opak
  • piersi z kurczaka2 szt
  • kalafior różyczki 1 szt
  • seler naciowy - gałązki5 szt
  • cebula1 szt
  • Krok 1

    Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty przygotowanej z oliwy z oliwek, przyprawy do złotego kurczaka Knorr,odstawiamy na kwadrans w chłodne miejsce. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni i dodajemy do niej zamarynowanego kurczaka, doprawiamy Delikatem w płynie Knorr. Podsmażamy przez 5 minut. Selera naciowego kroimy w plastry, obgotowujemy z różyczkami kalafiora w osolonej wodzie przez ok. 10 minut, aż warzywa zmiękną. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i rozkładamy na blasze delikatnie dociskając, wrzucamy na nie kalafiora z selerem oraz obsmażonego kurczaka. Obkładamy plastrami sera mozzarella i pomidora. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. pół godziny.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do złotego kurczaka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

2870
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
99
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
83
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe