Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

1

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

79 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i wrzucamy do marynaty przygotowanej z oliwy z oliwek, przyprawy do złotego kurczaka Knorr,odstawiamy na kwadrans w chłodne miejsce. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni i dodajemy do niej zamarynowanego kurczaka, doprawiamy Delikatem w płynie Knorr. Podsmażamy przez 5 minut. Selera naciowego kroimy w plastry, obgotowujemy z różyczkami kalafiora w osolonej wodzie przez ok. 10 minut, aż warzywa zmiękną. Ciasto francuskie delikatnie rozwałkowujemy i rozkładamy na blasze delikatnie dociskając, wrzucamy na nie kalafiora z selerem oraz obsmażonego kurczaka. Obkładamy plastrami sera mozzarella i pomidora. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. pół godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka kalafiorowa w cieście francuskim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej