Zapiekanka z marchwi i pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

24

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

null

100 gramów

250 gramów

null

0.5 łyżeczki

4 łyżki

1 pęczek

1 łyżka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew obierz i pokrój w ćwiartki, smaż przez 3 minuty na rozgrzanym maśle, osyp solą, cukrem i pieprzem.

Krok 2

Następnie wlej wino do rondla i trzymaj 6 minut, dodaj 50 gram śmietany. Całość wymieszaj.

Krok 3

Pieczarki obierz, pokrój w paski, a pietruszkę posiekaj.

Krok 4

Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp grzybami i pietruszką, zalej sosem. Wierzch posyp serem pokrojonym w kostki i polej resztą śmietany.

Krok 5

Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piecz przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z marchwi i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej