Składniki
1 kilogram
null
100 gramów
250 gramów
null
0.5 łyżeczki
4 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz i pokrój w ćwiartki, smaż przez 3 minuty na rozgrzanym maśle, osyp solą, cukrem i pieprzem.
Krok 2
Następnie wlej wino do rondla i trzymaj 6 minut, dodaj 50 gram śmietany. Całość wymieszaj.
Krok 3
Pieczarki obierz, pokrój w paski, a pietruszkę posiekaj.
Krok 4
Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp grzybami i pietruszką, zalej sosem. Wierzch posyp serem pokrojonym w kostki i polej resztą śmietany.
Krok 5
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piecz przez 10 minut.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej