
Składniki
1 kilogram
null
100 gramów
250 gramów
null
0.5 łyżeczki
4 łyżki
1 pęczek
1 łyżka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchew obierz i pokrój w ćwiartki, smaż przez 3 minuty na rozgrzanym maśle, osyp solą, cukrem i pieprzem.
Krok 2
Następnie wlej wino do rondla i trzymaj 6 minut, dodaj 50 gram śmietany. Całość wymieszaj.
Krok 3
Pieczarki obierz, pokrój w paski, a pietruszkę posiekaj.
Krok 4
Marchewkę przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp grzybami i pietruszką, zalej sosem. Wierzch posyp serem pokrojonym w kostki i polej resztą śmietany.
Krok 5
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piecz przez 10 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej