Zapiekanka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

500 mililitrów

80 gramów

30 gramów

2 łyżki

3 łyżki

250 mililitrów

600 gramów

250 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.

Krok 2

Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.

Krok 3

Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej