
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
500 mililitrów
80 gramów
30 gramów
2 łyżki
3 łyżki
250 mililitrów
600 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.
Krok 2
Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.
Krok 3
Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej