Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
500 mililitrów
80 gramów
30 gramów
2 łyżki
3 łyżki
250 mililitrów
600 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.
Krok 2
Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.
Krok 3
Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej