Zapiekanka mięsna

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

null

null

500 mililitrów

80 gramów

30 gramów

2 łyżki

3 łyżki

600 gramów

250 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.

Krok 2

Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.

Krok 3

Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej