Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

null

25 gramów

2 łyżki

80 gramów

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.

Krok 2

Następnie odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 3

Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 4

Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.

Krok 5

Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.

Krok 6

Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej