Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

null

25 gramów

2 łyżki

80 gramów

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.

Krok 2

Następnie odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 3

Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 4

Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.

Krok 5

Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.

Krok 6

Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej