Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

null

null

25 gramów

2 łyżki

80 gramów

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namocz fasolę w zimnej wodzie i pozostaw na noc. Na następny dzień wylej wodę i wypłucz fasolę. Osól 1,5 litra wody i dodaj do niej fasolę. Zacznij gotować do miękkości czyli jakieś 50 minut.

Krok 2

Następnie odcedź i przelej zimną wodą.

Krok 3

Pokrój w centymetrową kostkę pierś, boczek i cebulę. W dużym garnku rozgrzej masło i olej. Posól i popieprz mięso i obsmaż ze wszystkich stron.

Krok 4

Do tego wrzuć boczek i cebule i podsmaż. Dalej dolej wywaru i gotuj wszystko przez około 30 minut.

Krok 5

Pokrój ziemniaki w centymetrową kostkę i zalej osoloną wodą po czym zacznij gotować przez około 15 minut.

Krok 6

Dodaj zasmażkę do zupy, ziemniaki i majeranek i znowu zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z mięsa gęsiego z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej