
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
500 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
null
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śliwki umyj, usuń pestki, a miąższ pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Zalej 2-3 szklankami wody, dodaj sok z cytryny, cukry i przyprawy, gotuj na małym ogniu 10-15 minut.
Krok 3
Przecedź, a rozgotowane owoce przetrzyj przez sito i połącz z płynem, ponownie postaw na ogniu.
Krok 4
Białko ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Powoli dodawaj cukier waniliowy i cukier puder.
Krok 5
Na delikatnie wrzącą zupę kładź piankowe kluseczki formując je za pomocą dwóch małych łyżeczek, gotuj 3-5 minut. Posyp cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej