
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
1 opakowanie
1 sztuka
8 łyżek
null
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj do miękkości marchew i pietruszkę. Warzywa zetrzyj na tarce.
Krok 2
Pokrój czosnek i cebulę, a następnie podduś je na oliwie.
Krok 3
Połącz z wywarem z warzyw i startymi warzywami.
Krok 4
Dodaj jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżkami rzeżuchy. Zagotuj, po czym zdejmij z palnika.
Krok 5
Dodaj resztę rzeżuchy i przypraw. Rozlej na talerze. Udekoruj siekaną rzeżuchą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej