
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
null
1 opakowanie
1 sztuka
8 łyżek
null
null
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj do miękkości marchew i pietruszkę. Warzywa zetrzyj na tarce.
Krok 2
Pokrój czosnek i cebulę, a następnie podduś je na oliwie.
Krok 3
Połącz z wywarem z warzyw i startymi warzywami.
Krok 4
Dodaj jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżkami rzeżuchy. Zagotuj, po czym zdejmij z palnika.
Krok 5
Dodaj resztę rzeżuchy i przypraw. Rozlej na talerze. Udekoruj siekaną rzeżuchą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej