Zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 opakowanie

1 sztuka

8 łyżek

null

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj do miękkości marchew i pietruszkę. Warzywa zetrzyj na tarce.

Krok 2

Pokrój czosnek i cebulę, a następnie podduś je na oliwie.

Krok 3

Połącz z wywarem z warzyw i startymi warzywami.

Krok 4

Dodaj jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżkami rzeżuchy. Zagotuj, po czym zdejmij z palnika.

Krok 5

Dodaj resztę rzeżuchy i przypraw. Rozlej na talerze. Udekoruj siekaną rzeżuchą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej