Zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 opakowanie

1 sztuka

8 łyżek

null

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj do miękkości marchew i pietruszkę. Warzywa zetrzyj na tarce.

Krok 2

Pokrój czosnek i cebulę, a następnie podduś je na oliwie.

Krok 3

Połącz z wywarem z warzyw i startymi warzywami.

Krok 4

Dodaj jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżkami rzeżuchy. Zagotuj, po czym zdejmij z palnika.

Krok 5

Dodaj resztę rzeżuchy i przypraw. Rozlej na talerze. Udekoruj siekaną rzeżuchą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej