Zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

null

1 opakowanie

1 sztuka

8 łyżek

null

null

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj do miękkości marchew i pietruszkę. Warzywa zetrzyj na tarce.

Krok 2

Pokrój czosnek i cebulę, a następnie podduś je na oliwie.

Krok 3

Połącz z wywarem z warzyw i startymi warzywami.

Krok 4

Dodaj jogurt zmieszany z mąką i 2 łyżkami rzeżuchy. Zagotuj, po czym zdejmij z palnika.

Krok 5

Dodaj resztę rzeżuchy i przypraw. Rozlej na talerze. Udekoruj siekaną rzeżuchą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzybowo owsiana zupa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej