
Składniki
4 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, potnij w mniejsze kawałki i ugotuj w 0,5 szklanki wody razem z masłem.
Krok 2
Gdy będą już prawie miękkie, dodaj rzeżuchę i zmiksuj na krem, dodając bulion Knorr.
Krok 3
Zagotuj, zabiel śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo i podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej