Kremowa zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, potnij w mniejsze kawałki i ugotuj w 0,5 szklanki wody razem z masłem.

Krok 2

Gdy będą już prawie miękkie, dodaj rzeżuchę i zmiksuj na krem, dodając bulion Knorr.

Krok 3

Zagotuj, zabiel śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej