Kremowa zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, potnij w mniejsze kawałki i ugotuj w 0,5 szklanki wody razem z masłem.

Krok 2

Gdy będą już prawie miękkie, dodaj rzeżuchę i zmiksuj na krem, dodając bulion Knorr.

Krok 3

Zagotuj, zabiel śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gukasz a la dziczyzna
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej