Kremowa zupa z rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa z rzeżuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

null

2 sztuki

1 szklanka

0.5 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, potnij w mniejsze kawałki i ugotuj w 0,5 szklanki wody razem z masłem.

Krok 2

Gdy będą już prawie miękkie, dodaj rzeżuchę i zmiksuj na krem, dodając bulion Knorr.

Krok 3

Zagotuj, zabiel śmietaną i dopraw do smaku.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo i podawaj z zupą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa z rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej