Składniki
4 sztuki
3 łyżki
null
2 sztuki
1 szklanka
0.5 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, potnij w mniejsze kawałki i ugotuj w 0,5 szklanki wody razem z masłem.
Krok 2
Gdy będą już prawie miękkie, dodaj rzeżuchę i zmiksuj na krem, dodając bulion Knorr.
Krok 3
Zagotuj, zabiel śmietaną i dopraw do smaku.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo i podawaj z zupą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej