Zupa pomidorowa z kurczakiem po włosku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorówka z włoskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

30 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.

Krok 2

Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej