
Składniki
1.5 litra
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
30 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.
Krok 2
Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej