Zupa pomidorowa z kurczakiem po włosku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorówka z włoskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.

Krok 2

Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpańskie gazpacho
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej