
Składniki
1.5 litra
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
30 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.
Krok 2
Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej