Zupa pomidorowa z kurczakiem po włosku - przepis | Przepisy.pl pixel

Pomidorówka z włoskim smaczkiem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć w garnku mięso . Dodać kostki bulionowe .Zalać zimna woda . Gotować godzinę na średnim gazie. Wyjąć mięso z zupy. Dodać wymieszany z odrobiną ciepłego wywaru koncentrat i fix spaghetti bolognese .Zagotować. Doprawić do smaku cukrem. Ugotować makaron nitki ( ok. 5 minut) - odcedzić. Podawać układając w miseczce czy na talerzu porcję makaronu . Zalewać je wrzącą zupą . Posypać usiekaną bazylią . Zupa ma specyficzny smak włoskich dań.

Krok 2

Mięso z kurczaka możemy obrać i wrzucić do zupy lub zrobić z niego II Danie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorówka z włoskim smaczkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kapuściana
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej