Jabłka grillowane z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka grillowane z camembertem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry. Zanurzyć plastry w soku z cytryny, aby nie ściemniały. Ser pokroić na mniejsze cząstki.

Krok 2

Plastry jabłek grillować z obydwu stron około 7-10 minut.

Krok 3

Jabłka podawać z cząstkami sera camembert oraz z borówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej