
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry. Zanurzyć plastry w soku z cytryny, aby nie ściemniały. Ser pokroić na mniejsze cząstki.
Krok 2
Plastry jabłek grillować z obydwu stron około 7-10 minut.
Krok 3
Jabłka podawać z cząstkami sera camembert oraz z borówkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej