Jabłka grillowane z camembertem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka grillowane z camembertem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, pokroić w grubsze plastry. Zanurzyć plastry w soku z cytryny, aby nie ściemniały. Ser pokroić na mniejsze cząstki.

Krok 2

Plastry jabłek grillować z obydwu stron około 7-10 minut.

Krok 3

Jabłka podawać z cząstkami sera camembert oraz z borówkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka grillowane z camembertem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej