Grillowane klopsiki drobiowe z oregano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane klopsy drobiowe

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet myjemy, osuszamy i mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do potraw mięsnych. Oregano drobno kroimy i mielimy w rozdrabniaczu. Mieszamy dokładnie z mięsem.

Krok 2

Nagrzewamy patelnię grillową i formujemy równe i w miarę płaskie klopsy. Smażymy z każdej strony. Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika.

Krok 3

Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika. Klopsy podałam ze szparagami ugotowanymi na parze i posypane prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej