Grillowane klopsiki drobiowe z oregano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane klopsy drobiowe

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet myjemy, osuszamy i mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do potraw mięsnych. Oregano drobno kroimy i mielimy w rozdrabniaczu. Mieszamy dokładnie z mięsem.

Krok 2

Nagrzewamy patelnię grillową i formujemy równe i w miarę płaskie klopsy. Smażymy z każdej strony. Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika.

Krok 3

Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika. Klopsy podałam ze szparagami ugotowanymi na parze i posypane prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej