Grillowane klopsiki drobiowe z oregano – Zobacz na przepisy.pl

Grillowane klopsy drobiowe

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet myjemy, osuszamy i mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do potraw mięsnych. Oregano drobno kroimy i mielimy w rozdrabniaczu. Mieszamy dokładnie z mięsem.

Krok 2

Nagrzewamy patelnię grillową i formujemy równe i w miarę płaskie klopsy. Smażymy z każdej strony. Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika.

Krok 3

Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika. Klopsy podałam ze szparagami ugotowanymi na parze i posypane prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej