Grillowane klopsiki drobiowe z oregano – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane klopsy drobiowe

Autor: superbaba4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filet myjemy, osuszamy i mielimy w rozdrabniaczu. Doprawiamy solą i pieprzem oraz przyprawą do potraw mięsnych. Oregano drobno kroimy i mielimy w rozdrabniaczu. Mieszamy dokładnie z mięsem.

Krok 2

Nagrzewamy patelnię grillową i formujemy równe i w miarę płaskie klopsy. Smażymy z każdej strony. Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika.

Krok 3

Na zwykłej patelni prażymy ziarna słonecznika. Klopsy podałam ze szparagami ugotowanymi na parze i posypane prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane klopsy drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej