Czereśniowa sałatka z serkiem wiejskim – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czereśniowa magia sałatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

4 łyżki

50 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, odcedź i ostudź.

Krok 2

Czereśnie wydryluj i pokrój na połówki.

Krok 3

Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 4

Owoce wymieszaj z ryżem, dodaj majonez i dopraw.

Krok 5

Na wierzch wyłóż serek wiejski i posyp słodką papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czereśniowa magia sałatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej