
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
200 gramów
4 łyżki
50 gramów
1 łyżeczka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, odcedź i ostudź.
Krok 2
Czereśnie wydryluj i pokrój na połówki.
Krok 3
Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kostkę.
Krok 4
Owoce wymieszaj z ryżem, dodaj majonez i dopraw.
Krok 5
Na wierzch wyłóż serek wiejski i posyp słodką papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej