PRZEPISY.PL

Sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką

  • 30
  • 8
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • majeranek2 łyżeczki
  • pieprz1 szczypta
  • sól1 szczypta
  • szalotka1 szt
  • kapary3 łyżki
  • natka pietruszki2 łyżeczki
  • fasolka szparagowa zielona250 g
  • fasolka szparagowa żółta250 g
  • oliwa0.6 szklanki
  • bazylia2 łyżeczki
  • cebula czerwona2 szt
  • filety anchois4 szt
  • biały ocet winny0.25 szklanki
  • oliwki zielone150 g
  • ziemniaki sałatkowe1 kg
  • Krok 1

    Aby przygotować sos, posiekaj szalotkę oraz anchois i dodaj do nich oliwę, ocet, natkę pietruszki, bazylię, majeranek, pieprz oraz sól. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  • Krok 2

    Fasolki wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minuty, po czym przelej zimną wodą i osusz.
  • Krok 3

    Ziemniaki dokładnie wyszoruj i pokrój w kostkę razem ze skórką. Gotuj je przez 15 minut w posolonej wodzie.
  • Krok 4

    Sos podgrzej i jego połową polej ziemniaki.
  • Krok 5

    Ziemniaki rozłóż na talerzach, a resztą sosu polej fasolkę.
  • Krok 6

    Fasolkę połóż na ziemniakach, a wszystko posyp posiekaną cebulą, oliwkami oraz kaparami.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

180
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
307
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
217
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
118
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe