
Składniki
1 opakowanie
2 opakowania
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
10 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )
Krok 2
Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).
Krok 3
Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej