
Składniki
1 opakowanie
2 opakowania
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
10 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )
Krok 2
Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).
Krok 3
Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej