
Składniki
1 opakowanie
2 opakowania
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
10 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )
Krok 2
Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).
Krok 3
Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej