Sałatka wegetariańska z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wegetariańska z ryżem

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )

Krok 2

Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).

Krok 3

Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej