Sałatka wegetariańska z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wegetariańska z ryżem

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )

Krok 2

Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).

Krok 3

Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej