
Składniki
1 opakowanie
2 opakowania
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
10 łyżek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )
Krok 2
Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).
Krok 3
Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej