Sałatka wegetariańska z ryżem

Autor: nataliaaaxp

ratingratingratingratingrating

2114

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 opakowania

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

10 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj 3 torebki ryżu w osolonej wodzie. (ryż musi być lekko twardy )

Krok 2

Na suchej teflonowej patelni podpraż ziarna słonecznika( ziarna muszę być brązowe).

Krok 3

Do dużej miski wrzuć ryż, posiekane ziarna czosnku, puszki kukurydzy, ziarna słonecznika, dodaj sól, pieprz i majonez do smaku. Smacznego !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wegetariańska z ryżem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej