Chrupiące trójkąty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

5 łyżeczek

2 łyżki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmażamy placek tortilla, gdy będzie już ciepły, nakładamy plastry sera, smarujemy sosem i na wierzchu układamy kukurydzę. Moja rada: Trójkąciki smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Krok 2

- Przykrywamy drugim plackiem tortilla, obracamy delikatnie, dociskamy i czekamy, aż ser się ładnie stopi i sklei całość. Gotowy placki kroimy na trójkąty i podajemy z połówkami pomidorków cherry ułożonymi na każdym trójkącie..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej