Chrupiące trójkąty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

5 łyżeczek

2 łyżki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmażamy placek tortilla, gdy będzie już ciepły, nakładamy plastry sera, smarujemy sosem i na wierzchu układamy kukurydzę. Moja rada: Trójkąciki smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Krok 2

- Przykrywamy drugim plackiem tortilla, obracamy delikatnie, dociskamy i czekamy, aż ser się ładnie stopi i sklei całość. Gotowy placki kroimy na trójkąty i podajemy z połówkami pomidorków cherry ułożonymi na każdym trójkącie..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej