Chrupiące trójkąty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące trójkąty

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

5 łyżeczek

2 łyżki

2 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na oliwie podsmażamy placek tortilla, gdy będzie już ciepły, nakładamy plastry sera, smarujemy sosem i na wierzchu układamy kukurydzę. Moja rada: Trójkąciki smakują najlepiej zaraz po przygotowaniu.

Krok 2

- Przykrywamy drugim plackiem tortilla, obracamy delikatnie, dociskamy i czekamy, aż ser się ładnie stopi i sklei całość. Gotowy placki kroimy na trójkąty i podajemy z połówkami pomidorków cherry ułożonymi na każdym trójkącie..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące trójkąty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej