
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
6 sztuk
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 2
Szynkę i ogórki też pokroić w kostkę, a pora w cienkie plasterki.
Krok 3
Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
Krok 4
Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej