
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
6 sztuk
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 2
Szynkę i ogórki też pokroić w kostkę, a pora w cienkie plasterki.
Krok 3
Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
Krok 4
Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej