Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
6 sztuk
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 2
Szynkę i ogórki też pokroić w kostkę, a pora w cienkie plasterki.
Krok 3
Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
Krok 4
Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej