
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
10 dekagramów
6 sztuk
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Krok 2
Szynkę i ogórki też pokroić w kostkę, a pora w cienkie plasterki.
Krok 3
Pierożki tortellini ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić.
Krok 4
Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez i doprawić.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej