Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą

Autor: ilka_86 ilka_86

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 opakowania

4 łyżki

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.

Krok 2

Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).

Krok 3

Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej