Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.

Krok 2

Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).

Krok 3

Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej