Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.

Krok 2

Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).

Krok 3

Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka "Zielono mi"
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej