Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

4

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 opakowania

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.

Krok 2

Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).

Krok 3

Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej