Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 opakowania

2 opakowania

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.

Krok 2

Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).

Krok 3

Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa czerwcowa sałatka z mozarellą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pyszna sałatka hawajska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej