
Składniki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
2 opakowania
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć, porwać lub pociąć na mniejsze kawałki. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Awokado i ogórki obrać, pokroić odpowiednio w kawałki i plasterki.
Krok 2
Sos: Wymieszać oliwę z sosem sałatkowym i wodą, dodać drobno posiekane zioła, wymieszać ponownie (najlepiej to robić w małym słoiczku wstrząsając).
Krok 3
Do wielkiej misy przełożyć pokrojone warzywa i porwaną sałatę. Wymieszać lekko. Przed podaniem wrzucić na wierzch kuleczki mozzarelli i skropić sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej