Pieczone ziemniaki z korzenną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki z korzenną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

Krok 2

Kostkę ziemniaczaną gotujemy 5 min na parze (używając parowaru, metalowej lub bambusowej wkładki na garnek lub torebki do gotowania na parze w mikrofali).

Krok 3

Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do formy przekładamy ziemniaki podgotowane na parze. Ziemniaki oprószamy wszystkimi przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 15 min w 180st z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczeń z serem feta
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej