Pieczone ziemniaki z korzenną nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki z korzenną nutą

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szczypta

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.

Krok 2

Kostkę ziemniaczaną gotujemy 5 min na parze (używając parowaru, metalowej lub bambusowej wkładki na garnek lub torebki do gotowania na parze w mikrofali).

Krok 3

Formę żaroodporną smarujemy masłem. Do formy przekładamy ziemniaki podgotowane na parze. Ziemniaki oprószamy wszystkimi przyprawami i mieszamy. Pieczemy ok 15 min w 180st z termoobiegiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki z korzenną nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej