Sałatka z grzankami, orzechami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami, orzechami i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

150 gramów

250 gramów

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

3

300 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz pieczywo białe pokrój w kostkę, orzechy włoskie posiekaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę

Krok 2

Na maśle podsmaż boczek, odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na tej samej patelni zrób grzanki z chleba. Sałatę umyj i osusz. Porwij i umieści w salaterce.

Krok 4

Dodaj boczek, awokado i orzechy, rozprowadź oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, posyp grzankami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej