Sałatka z grzankami, orzechami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami, orzechami i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

150 gramów

250 gramów

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

3

300 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz pieczywo białe pokrój w kostkę, orzechy włoskie posiekaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę

Krok 2

Na maśle podsmaż boczek, odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na tej samej patelni zrób grzanki z chleba. Sałatę umyj i osusz. Porwij i umieści w salaterce.

Krok 4

Dodaj boczek, awokado i orzechy, rozprowadź oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, posyp grzankami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej