Sałatka z grzankami, orzechami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami, orzechami i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

150 gramów

250 gramów

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

3

300 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz pieczywo białe pokrój w kostkę, orzechy włoskie posiekaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę

Krok 2

Na maśle podsmaż boczek, odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na tej samej patelni zrób grzanki z chleba. Sałatę umyj i osusz. Porwij i umieści w salaterce.

Krok 4

Dodaj boczek, awokado i orzechy, rozprowadź oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, posyp grzankami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej