Sałatka z grzankami, orzechami i awokado
średnie
9 osób zapisało

Składniki
null
null
150 gramów
250 gramów
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżka
3
300 gramów
8 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek oraz pieczywo białe pokrój w kostkę, orzechy włoskie posiekaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę
Krok 2
Na maśle podsmaż boczek, odsącz na papierowym ręczniku.
Krok 3
Na tej samej patelni zrób grzanki z chleba. Sałatę umyj i osusz. Porwij i umieści w salaterce.
Krok 4
Dodaj boczek, awokado i orzechy, rozprowadź oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, posyp grzankami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej