Sałatka z grzankami, orzechami i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami, orzechami i awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

150 gramów

250 gramów

2 łyżki

6 łyżek

1 łyżka

3

300 gramów

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek oraz pieczywo białe pokrój w kostkę, orzechy włoskie posiekaj. Awokado obierz i pokrój w kostkę

Krok 2

Na maśle podsmaż boczek, odsącz na papierowym ręczniku.

Krok 3

Na tej samej patelni zrób grzanki z chleba. Sałatę umyj i osusz. Porwij i umieści w salaterce.

Krok 4

Dodaj boczek, awokado i orzechy, rozprowadź oliwę z octem, dopraw solą i pieprzem. Polej sałatkę sosem, posyp grzankami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami, orzechami i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej