Sałatka z kurczakiem, truskawkami oraz kuskusem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.

Krok 3

Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej