Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.
Krok 3
Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej