Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem
łatwe
25 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.
Krok 2
Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.
Krok 4
Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.
Krok 3
Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej