Sałatka z kurczakiem, truskawkami oraz kuskusem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.

Krok 3

Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej