Sałatka z kurczakiem, truskawkami oraz kuskusem | Przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

12 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i usmażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Truskawki umyć, pozbawić szypułek i pokroić w ćwiartki.

Krok 2

Kuskus zalać gorącą wodą 1 cm powyżej poziomu kaszy i odstawić na 10 minut pod przykryciem.

Krok 4

Na wierzchu rozłożyć truskawki i listki bazylii.

Krok 3

Oliwę wymieszać z ziołami. Na dno naczynia położyć porwaną sałatę i mięso z kurczaka. Na to nałożyć kuskus i polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem, truskawkami i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej