Składniki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 szklanka
300 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
300 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cykorii usuń wierzchnie liście i pokrój w poprzek w ćwiartki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, włóż cykorię, przykryj folią aluminiową i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Krok 3
Filet z indyka pokrój w paski.
Krok 4
Cebulę posiekaj i wymieszaj z rozkruszoną kostką Knorra, następnie usmaż na oleju.
Krok 5
Usmażoną cebulę przełóż na cykorię, przykryj folią i odstaw.
Krok 6
Z masła i mąki zrób zasmażkę i dodaj mleko. Wymieszaj i gotuj do zgęstnienia sosu. Następnie zdejmij z ognia, dodaj śmietanę, musztardy i szałwię, dopraw i wymieszaj.
Krok 7
Zrobionym sosem polej cykorię, posyp startym żółtym serem.
Krok 8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej