
Składniki
1 sztuka
null
null
150 gramów
1 szklanka
300 gramów
1 łyżka
2 łyżki
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
300 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cykorii usuń wierzchnie liście i pokrój w poprzek w ćwiartki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, włóż cykorię, przykryj folią aluminiową i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Krok 3
Filet z indyka pokrój w paski.
Krok 4
Cebulę posiekaj i wymieszaj z rozkruszoną kostką Knorra, następnie usmaż na oleju.
Krok 5
Usmażoną cebulę przełóż na cykorię, przykryj folią i odstaw.
Krok 6
Z masła i mąki zrób zasmażkę i dodaj mleko. Wymieszaj i gotuj do zgęstnienia sosu. Następnie zdejmij z ognia, dodaj śmietanę, musztardy i szałwię, dopraw i wymieszaj.
Krok 7
Zrobionym sosem polej cykorię, posyp startym żółtym serem.
Krok 8
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej