Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.

0

Opinie o przepisie

Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej