Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
400 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
400 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 3
Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej