Gnocchi zapiekane ze szpinakiem - z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiemZapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.