Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

38 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej