Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

47 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

400 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

400 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej