Gnocchi zapiekane ze szpinakiem - z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
52 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Przygotuj ziołowy sos na bazie pomidorów - Fix rozmieszaj z pomidorami, 100 ml wody oraz oliwą. Dodaj liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Gnocchi zalej przygotowanym sosem, przemieszaj lekko, posyp serem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej bazylii.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz ostre potrawy, dodaj do sosu szczyptę pieprzu Cayenne.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywny burger
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiemZapiekane gnocchi bolognese ze szpinakiem

Gnocchi ugotuj w lekko osolonej wodzie i odcedź. Przełóż do naczynia żaroodpornego.