Meksykańska sałatka z boczkiem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

120 gramów

1 szczypta

1 szczypta

0.75 litra

1 łyżka

300 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak opłucz, osusz i potnij na mniejsze kawałki, wymieszaj z posiekanymi orzeszkami.

Krok 2

Plastry boczku potnij w paseczki i podsmaż. Ostudź i wymieszaj ze szpinakiem.

Krok 3

Jogurt naturalny rozetrzyj dokładnie z posiekaną cebulą, dodaj łyżkę oliwy i dopraw do smaku.

Krok 4

Przygotowaną sałatkę polej jogurtowym sosem i udekoruj natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

27 osób ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej