Meksykańska sałatka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska sałatka z boczkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

130 gramów

150 gramów

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

50 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

250 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokój w piórka, posiekaj natkę kolendry, odsącz warzywa z puszki, boczek pokrój w grubą kostkę.

Krok 2

Boczek wysmaż na patelni, usuń nadmiar tłuszczu. Ciepłe skwarki wymieszaj ze szpinakiem, warzywami z puszki oraz czerwoną cebulą.

Krok 3

Pomidora sparz w gotującej się wodzie, usuń z niego skórkę, lekko rozdrobnij. Rozdrobnione kawałki razem z czosnek, sok z limonki, kmin rzymski i oliwę umieść w kielichu miksera, całość dokładnie zmiksuj aż powstanie zawiesisty sos. Do sosu dodaj natkę kolendry. Całość wymieszaj z sałatką.

Krok 4

Sałatki rozłóż na talerze podawaj z pokruszonymi chipsami nachos na wierzchu.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Do sałatki pasuje świeże awokado oraz jeśli lubisz ostre smaki marynowana papryczka jalapeno. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki Nerdy Cookin Aleksandra.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska sałatka z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańska sałatka z boczkiemMeksykańska sałatka z boczkiem

Cebulę pokój w piórka, posiekaj natkę kolendry, odsącz warzywa z puszki, boczek pokrój w grubą kostkę.