
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę oraz chili pokrój w kostkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Kurczaka pokrój w paski, przełóż do miski, dodaj olej, warzywa oraz przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Wszystko smaż na rozgrzanej patelni ok.10 min. Pod koniec dodaj papryczkę chili i smaż jeszcze chwilę razem.

Krok 4
Gotową fajite podawaj z rulonami tortilli z sałatą.


Dobra rada:
Danie możesz podawać ze świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fajita z kurczakiem
Fajitas to danie, które obecne jest w kuchni Meksyku od prawie stu lat, lecz popularność zyskało dopiero na początku lat 70. XX wieku. Soczyste, dobrze przyprawione mięso podawane jest w towarzystwie tortilli oraz warzywnych dodatków. Prezentujemy nasze podejście do tego smacznego tematu w postaci przepisu na fajitas, w którym nie zabraknie aromatycznego kurczaka oraz kolorowych warzyw.
Dla kogo?
Meksykańska potrawa z kurczakiem w sam raz dla wszystkich, którzy lubią bawić się jedzeniem. Możecie dowolnie wybierać dodatki, za każdym razem tworząc nieco inny przysmak.
Na jaką okazję?
Kto powiedział, że w zaciszu własnego mieszkania nie można zorganizować meksykańskiej fiesty? Oprócz kolorowych dekoracji, jej podstawą muszą być pyszne dania, a fajita z kurczakiem sprawdzi się w tej roli perfekcyjnie.
Czy wiesz, że?
Tradycyjne przepisy na fajitas obejmowały wyłącznie grillowaną wołowinę.
Dla urozmaicenia:
Mięsny farsz do fajitas nie tylko kurczakiem stoi. Możecie wykorzystać również mięso wieprzowe albo owoce morza, np. krewetki.