
Składniki
0.5 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę oraz chili pokrój w kostkę. Sałatę porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Kurczaka pokrój w paski, przełóż do miski, dodaj olej, warzywa oraz przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj.

Krok 3
Wszystko smaż na rozgrzanej patelni ok.10 min. Pod koniec dodaj papryczkę chili i smaż jeszcze chwilę razem.

Krok 4
Gotową fajite podawaj z rulonami tortilli z sałatą.


Dobra rada:
Danie możesz podawać ze świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fajita z kurczakiem
Fajitas to danie, które obecne jest w kuchni Meksyku od prawie stu lat, lecz popularność zyskało dopiero na początku lat 70. XX wieku. Soczyste, dobrze przyprawione mięso podawane jest w towarzystwie tortilli oraz warzywnych dodatków. Prezentujemy nasze podejście do tego smacznego tematu w postaci przepisu na fajitas, w którym nie zabraknie aromatycznego kurczaka oraz kolorowych warzyw.
Dla kogo?
Meksykańska potrawa z kurczakiem w sam raz dla wszystkich, którzy lubią bawić się jedzeniem. Możecie dowolnie wybierać dodatki, za każdym razem tworząc nieco inny przysmak.
Na jaką okazję?
Kto powiedział, że w zaciszu własnego mieszkania nie można zorganizować meksykańskiej fiesty? Oprócz kolorowych dekoracji, jej podstawą muszą być pyszne dania, a fajita z kurczakiem sprawdzi się w tej roli perfekcyjnie.
Czy wiesz, że?
Tradycyjne przepisy na fajitas obejmowały wyłącznie grillowaną wołowinę.
Dla urozmaicenia:
Mięsny farsz do fajitas nie tylko kurczakiem stoi. Możecie wykorzystać również mięso wieprzowe albo owoce morza, np. krewetki.