Chiński kurczak z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z masłem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sojowy i posiekany czosnek oraz olej sezamowy, masło orzechowe i przyprawę z opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Cebulę dymkę, białą i zieloną część pokrój w cienkie paseczki. Usmażonego kurczaka podawaj z ryżem posypanego dymką, ziarnami sezamu i kiełkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej