Chiński kurczak z masłem orzechowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński kurczak z masłem orzechowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

4 łyżki

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę: w misce połącz sos sojowy i posiekany czosnek oraz olej sezamowy, masło orzechowe i przyprawę z opakowania Fix Knorr.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą.

Krok 4

Teraz nałóż po jednej piersi wraz z marynatą do torebki pergaminowej.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż płasko na patelni. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Cebulę dymkę, białą i zieloną część pokrój w cienkie paseczki. Usmażonego kurczaka podawaj z ryżem posypanego dymką, ziarnami sezamu i kiełkami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński kurczak z masłem orzechowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej