
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
250 gramów
70 gramów
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Zetrzyj ser na tarce. Natłuść oliwą naczynie do zapiekania. Przesmaż mięso na oliwie do momentu kiedy przestanie być różowe. Dodaj mrożone warzywa i wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy, 500 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj dobrze, doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut.
Krok 2
Rozprowadź 1/3 sosu na dnie naczynia. Ułóż na sosie płaty makaronu tak aby dobrze zakryły sos. Powtórz czynność dwukrotnie aby powstały 3 warstwy sosu i 3 warstwy makaronu. Makaron na wierzchu posyp tartym serem.
Krok 3
Całość przykryj starannie folią aluminiową i piecze przez 20 minut. Następnie usuń folię i piecz dalej ok. 20 minut aż ser roztopi się i zmieni kolor na złocisty. Zanim pokroisz lazanię, pozwól jej chwilę odpocząć ok. 10 minut.

Dobra rada:
Przecier pomidorowy możesz zastąpić puszką krojonych pomidorów (400g). Zmniejsz ilość wody do 250 ml. Dodaj do sosu kilka łyżek czerwonego lub zielonego pesto.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lazania z mięsem i warzywami
Lazania to świetny sposób na obiad w większym gronie. Ta z poniższego przepisu jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu i smaczna. Przekonaj się o tym i przyrządź ją przy najbliżej okazji. Bardzo ważne jest, aby zapiekankę włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika, co sprawi, że makaron odpowiednio zmięknie. Na początek przygotuj sos do lazanii. Na oliwie podsmaż mielone mięso wołowe, dodaj do niego mrożone warzywa i całość wymieszaj. Spójną konsystencję zapewni mu przecier pomidorowy oraz mieszanka starannie wyselekcjonowanych przypraw. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozprowadź 1/3 sosu i przykryj go specjalnymi płatami makaronu. Czynność tę powtórz dwa razy, dzięki czemu powstaną trzy warstwy makaronu oraz sosu. Wierzch lasagne posyp obficie startym na dużych oczkach tarki serem. Świetnie sprawdzi się mozzarella lub dowolny ser żółty, na przykład gouda lub edamski. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem i przyrządź dzięki niemu smaczną lasagne z mięsem i warzywami. Do dzieła!