Lazania z mięsem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lazania z mięsem i warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

448 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

979 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

500 gramów

1 opakowanie

250 gramów

70 gramów

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Zetrzyj ser na tarce. Natłuść oliwą naczynie do zapiekania. Przesmaż mięso na oliwie do momentu kiedy przestanie być różowe. Dodaj mrożone warzywa i wymieszaj. Dodaj przecier pomidorowy, 500 ml wody i zawartość opakowania Knorr Naturalnie smaczne. Wymieszaj dobrze, doprowadź do wrzenia i gotuj przez kilka minut.

Krok 2

Rozprowadź 1/3 sosu na dnie naczynia. Ułóż na sosie płaty makaronu tak aby dobrze zakryły sos. Powtórz czynność dwukrotnie aby powstały 3 warstwy sosu i 3 warstwy makaronu. Makaron na wierzchu posyp tartym serem.

Krok 3

Całość przykryj starannie folią aluminiową i piecze przez 20 minut. Następnie usuń folię i piecz dalej ok. 20 minut aż ser roztopi się i zmieni kolor na złocisty. Zanim pokroisz lazanię, pozwól jej chwilę odpocząć ok. 10 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Przecier pomidorowy możesz zastąpić puszką krojonych pomidorów (400g). Zmniejsz ilość wody do 250 ml. Dodaj do sosu kilka łyżek czerwonego lub zielonego pesto.

5

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Cześnik

    Katarzyna Cześnik , 02.07.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Prus

    Piotr Prus , 17.04.2016

    Najlepsze lazanije robi Marzena M.A

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Sobczynska

    Elzbieta Sobczynska , 13.04.2016

    Jest dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Wąsek

    Maria Wąsek , 09.04.2016

    Pycha .... z dodatkiem chemicznego KONRAA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nikoletta  kobienianikoletta@gmail.com

    Nikoletta kobienianikoletta@gmail.com , 08.04.2016

    szybka i pyszna zapiekanka☺

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lazania z mięsem  i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Lazania po grecku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Lazania z mięsem  i warzywamiLazania z mięsem i warzywami

Lazania to świetny sposób na obiad w większym gronie. Ta z poniższego przepisu jest wyjątkowo prosta w przygotowaniu i smaczna. Przekonaj się o tym i przyrządź ją przy najbliżej okazji. Bardzo ważne jest, aby zapiekankę włożyć do dobrze nagrzanego piekarnika, co sprawi, że makaron odpowiednio zmięknie. Na początek przygotuj sos do lazanii. Na oliwie podsmaż mielone mięso wołowe, dodaj do niego mrożone warzywa i całość wymieszaj. Spójną konsystencję zapewni mu przecier pomidorowy oraz mieszanka starannie wyselekcjonowanych przypraw. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozprowadź 1/3 sosu i przykryj go specjalnymi płatami makaronu. Czynność tę powtórz dwa razy, dzięki czemu powstaną trzy warstwy makaronu oraz sosu. Wierzch lasagne posyp obficie startym na dużych oczkach tarki serem. Świetnie sprawdzi się mozzarella lub dowolny ser żółty, na przykład gouda lub edamski. Zainspiruj się naszym sprawdzonym przepisem i przyrządź dzięki niemu smaczną lasagne z mięsem i warzywami. Do dzieła!