
Składniki
3 opakowania
30 dekagramów
15 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
10 dekagramów
1.5 szklanki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron obgotować ok 2-3 minuty w osolonym wrzątku.
Krok 2
Na patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulkę i czosnek pokrojone w kostkę. Potem dodać pieczarki pokrojone w półplasterki ( lekko posolić by szybciej zmiękły), przesmażyć. Na koniec dodać mięso mielone, pieprz, oregano i puszkę pomidorów. Smażyć razem ok 12 minut, aby wszystko się połaczyło.
Krok 3
Margarynę rozpuścić, dodać mąę i wymieszać. Potem dodać mleko, pieprz i jedną kostkę rosołową. Zagotować.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmarować margaryną. Wyłożyć porcję makarony i sosu. Postępować tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być makarom. Posypać tartym serem i zalać beszamelem. Zapiekać ok 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej