Lasagne z beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z beszamelem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

30 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

10 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować ok 2-3 minuty w osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulkę i czosnek pokrojone w kostkę. Potem dodać pieczarki pokrojone w półplasterki ( lekko posolić by szybciej zmiękły), przesmażyć. Na koniec dodać mięso mielone, pieprz, oregano i puszkę pomidorów. Smażyć razem ok 12 minut, aby wszystko się połaczyło.

Krok 3

Margarynę rozpuścić, dodać mąę i wymieszać. Potem dodać mleko, pieprz i jedną kostkę rosołową. Zagotować.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmarować margaryną. Wyłożyć porcję makarony i sosu. Postępować tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być makarom. Posypać tartym serem i zalać beszamelem. Zapiekać ok 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej