Lasagne z beszamelem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lasagne z beszamelem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

30 dekagramów

15 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

10 dekagramów

1.5 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron obgotować ok 2-3 minuty w osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni rozgrzać olej podsmażyć cebulkę i czosnek pokrojone w kostkę. Potem dodać pieczarki pokrojone w półplasterki ( lekko posolić by szybciej zmiękły), przesmażyć. Na koniec dodać mięso mielone, pieprz, oregano i puszkę pomidorów. Smażyć razem ok 12 minut, aby wszystko się połaczyło.

Krok 3

Margarynę rozpuścić, dodać mąę i wymieszać. Potem dodać mleko, pieprz i jedną kostkę rosołową. Zagotować.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmarować margaryną. Wyłożyć porcję makarony i sosu. Postępować tak do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być makarom. Posypać tartym serem i zalać beszamelem. Zapiekać ok 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lasagne z beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej