makaron z sosem pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

makaron z sosem pieczarkowym

Autor: Kasia Wilczyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pokrój pieczarki w drobną kostkę

Krok 2

ugotuj makaron ze solą

Krok 3

przysmaż pokrojone pieczarki z masłem lub olejem a kuźnie podlej wodą

Krok 4

przypraw grzyby : suszonym pomidorem , sól i zioła prowansalskie

Krok 5

jak wszystko się poddusi i ugotuje to wymieszać wszystko w jedno

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • makaron z sosem pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej