
Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pokrój pieczarki w drobną kostkę
Krok 2
ugotuj makaron ze solą
Krok 3
przysmaż pokrojone pieczarki z masłem lub olejem a kuźnie podlej wodą
Krok 4
przypraw grzyby : suszonym pomidorem , sól i zioła prowansalskie
Krok 5
jak wszystko się poddusi i ugotuje to wymieszać wszystko w jedno
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej