Składniki
12 sztuk
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
pokrój pieczarki w drobną kostkę
Krok 2
ugotuj makaron ze solą
Krok 3
przysmaż pokrojone pieczarki z masłem lub olejem a kuźnie podlej wodą
Krok 4
przypraw grzyby : suszonym pomidorem , sól i zioła prowansalskie
Krok 5
jak wszystko się poddusi i ugotuje to wymieszać wszystko w jedno
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej