
Składniki
1 sztuka
500 mililitrów
250 mililitrów
400 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dzień wcześniej opłucz ciecierzycę i namocz na 10 godzin w wodzie, jeżeli używasz ciecierzycy ze słoika nie musisz jej wcześniej namocz.
Krok 2
Następnego dnia ugotuj groch w tej samej wodzie, by była miękka przez 2 godziny.
Krok 3
W tym czasie cebulkę posiekaj drobno, a Chorizo pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dodaj do prawie miękkiej ciecierzycy.
Krok 4
Zagotuj, gdy składniki będą już miękkie wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej