Madrycki gulasz z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Madrycki gulasz z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

250 mililitrów

400 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej opłucz ciecierzycę i namocz na 10 godzin w wodzie, jeżeli używasz ciecierzycy ze słoika nie musisz jej wcześniej namocz.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj groch w tej samej wodzie, by była miękka przez 2 godziny.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj drobno, a Chorizo pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dodaj do prawie miękkiej ciecierzycy.

Krok 4

Zagotuj, gdy składniki będą już miękkie wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej