Madrycki gulasz z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Madrycki gulasz z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

250 mililitrów

400 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej opłucz ciecierzycę i namocz na 10 godzin w wodzie, jeżeli używasz ciecierzycy ze słoika nie musisz jej wcześniej namocz.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj groch w tej samej wodzie, by była miękka przez 2 godziny.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj drobno, a Chorizo pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dodaj do prawie miękkiej ciecierzycy.

Krok 4

Zagotuj, gdy składniki będą już miękkie wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej