Madrycki gulasz z ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Madrycki gulasz z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

250 mililitrów

400 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej opłucz ciecierzycę i namocz na 10 godzin w wodzie, jeżeli używasz ciecierzycy ze słoika nie musisz jej wcześniej namocz.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj groch w tej samej wodzie, by była miękka przez 2 godziny.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj drobno, a Chorizo pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dodaj do prawie miękkiej ciecierzycy.

Krok 4

Zagotuj, gdy składniki będą już miękkie wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Gofry bez cukru
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej