Madrycki gulasz z ciecierzycą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

265

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

500 mililitrów

250 mililitrów

400 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dzień wcześniej opłucz ciecierzycę i namocz na 10 godzin w wodzie, jeżeli używasz ciecierzycy ze słoika nie musisz jej wcześniej namocz.

Krok 2

Następnego dnia ugotuj groch w tej samej wodzie, by była miękka przez 2 godziny.

Krok 3

W tym czasie cebulkę posiekaj drobno, a Chorizo pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dodaj do prawie miękkiej ciecierzycy.

Krok 4

Zagotuj, gdy składniki będą już miękkie wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Madrycki gulasz z ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej