Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Autor: ILoveBake.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

60 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

Krok 2

Więcej na www.ilovebake.pl

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Flammkuchen
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej