Dodaj do ksiązki kucharskiej Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Drukuj Pobierz PDF
15 minut 3 osób łatwe Autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego - 250 gramów
  • duże jabłka - 2 sztuki
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • mąka - 60 gramów
  • cukier - 25 gramów

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - Sposób przygotowania:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
  2. Więcej na www.ilovebake.pl
Dodaj do książki kucharskiej

CIASTA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

2

Więcej na www.ilovebake.pl

  • 3
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. FASZEROWANY MOSTEK CIELĘCY.

    Na wielkanocnym stole pojawia się u nas także cielęcina a właściwie faszerowany mostek c...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Paszteciki z serem i szynką, Przystawki, "Zapiekana polenta", Przepis z sałatka z kurczaka ryżu ogórka, Przepis z zapiekanka knorr z ry, Ryba po grecku, Sałatka Paradiż , Placki po węgiersku, sos pieczarkowy i mięso mielone, Pierożki kostromskie, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Przepis z krokiety z kapusta grzybami i serem, Sałatka z kabanosem , Sos czosnkowy na wódce, Obiad, Przepis z piersi z kurczaka z warzywami -, Zupa z dyni, Przepis z z lososiem, Karp w płatkach migdałowych, Szczupak smażony, Faszerowane ziemniaki z łososiem , Przepis z zupa z fasoli, Karp, sos włoski do sałatek, Sałatka z kapusty pekińskiej , Przepis z bulki, Przepis z surówka z świeżej kapusty, Placek owocowy, Makaron z hiszpańskim chorizo i gorgonzolą, Sałatka z brokułami i jajkiem, potrawy z piersi z kurczaka, Kaczka, Sos czosnkowy , Przepis z Rama Cremefine Classic, Deser dla dzieci "Łódź podwodna", Naleśniki chińskie - VIDEO, Przepis z sos knorra, Przepis z tortilli placki, Zupa z kukurydzy z czosnkiem, Zupa kalafiorowa, Kurczak słodko-kwaśny z brzoskwiniami, Ryba a la flaczki, Przepis z lekka zupa, Tartinki z krewetkami, Spaghetti Napoli z kulkami mozzarelli, Krupnik, Gulasz po polsku - VIDEO, Zupa krem, Deser z lodami "Sowa", sos jak go zrobic, Potrawka z kurczaka, Kebab w kajzerce, Deser dla dzieci "Ośmiornica", Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Saltimbocca w stylu rzymskim, Placki, Udka, Łososiowe roladki , Przepis z pizze z otrębami, gulasz z piersi kurczaka, Grillowane roladki z kurczaka a la Saltimbocca, ser domowy, Dipy, Sałatka makaronowa z fetą i oliwkami