Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Autor: ILoveBake.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

60 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

Krok 2

Więcej na www.ilovebake.pl

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej