Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Autor: ILoveBake.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

60 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

Krok 2

Więcej na www.ilovebake.pl

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej