Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

Autor: ILoveBake.pl

ratingratingratingratingrating

6

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

1 łyżeczka

60 gramów

2 sztuki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.

Krok 2

Więcej na www.ilovebake.pl

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej