PRZEPISY.PL
Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką - autor: ILoveBake.pl

Ciasta francuskie z jabłkami i kruszonką

  • 15
  • 3
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g
  • duże jabłka2 szt
  • cynamon1 łyżeczka
  • mąka60 g
  • cukier25 g
    • Krok 1

      Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
    • Krok 2

      Więcej na www.ilovebake.pl

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    7
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    8
    Łatwe
    16
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie
    11
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Średnie
    2
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    5
    Średnie