Lin duszony w chrzanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lin duszony w chrzanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liny odfiltetuj, pokrój na niewielkie kawałki, oprósz solą i pieprzem. Pozostaw przykryte około 30 minut.

Krok 2

Ryby smaż około 3 minuty w rondlu na maśle*, posyp pokruszonymi listkami laurowymi, skrop bulionem i duś około 10 minut. Dodaj chrzan.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, solą, pieprzem, cukrem i octem winnym. Wlej do ryby i duś jeszcze około 15 minut. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lin duszony w chrzanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tort czekoladowy
czas przygotowania
300 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej