Tołpyga ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tołpyga ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

0.25 łyżeczki

1 łyżka

2 łyżki

0.25 łyżeczki

1 łyżka

5 łyżek

300 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, przykryj i wstaw do lodówki na 60 minut. Po wyjęciu pokrój na kawałki.

Krok 2

Szpinak zblanszuj w osolonym wrzątku, osącz.

Krok 3

Z mąki i masła zrób jasną zasmażkę, dolej 4 łyżki przegotowanej wody, przypraw solą, pieprzem i gałką.

Krok 4

Wlej śmietanę, wymieszaj i podgrzewaj do czasu,gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

W żaroodpornym półmisku posmarowanym masłem ułóż pokrojoną na porcję rybę, na niej rozłóż szpinak, zalej sosem, posyp startym serem.

Krok 6

Piecz przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tołpyga ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej