
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżeczki
3 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Podziel czosnek na ząbki i obierz. Nożem zrób wgłębienia w mięsie. Nadziej je ząbkami czosnku.

Krok 2
Połącz Przyprawę do karkówki Knorr z oliwą, tymiankiem i dżemem. Natrzyj dobrze mięso. Wstaw do formy do zapiekania. Wlej wino i 100 ml wody.

Krok 3
Piecz przez ok. 40 min. Przykryj mięso folią aluminiową i pozostaw na 10 min. Podawaj pokrojone w plastry z sosem z pieczenia.


Dobra rada:
Wypróbuj ulubione smaki dżemów np. morelowy lub wiśniowy. Nie zapomnij pozostawić mięso pod przykryciem po upieczeniu. Będzie dzięki temu wyjątkowo soczyste i łatwiejsze do krojenia.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysta pieczeń z wieprzowiny
Soczysta pieczona wieprzowina sprawdza się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub jako zimne mięso do kanapek na drugie śniadanie.