
Składniki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
1 pęczek
null
1 łyżka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść, usuń uszkodzone liście i przepłucz pod bieżącą wodą. Osusz, poszatkuj, zalej wrzątkiem i gotuj aż będzie prawie miękka.
Krok 2
W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj na starce, skrop odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały.
Krok 3
Cebulę posiekaj drobno, wymieszaj razem z jabłkiem i odsączoną ugotowaną kapustą.
Krok 4
Wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną oleju, dopraw do smaku przyprawami i pozostałym sokiem z cytryny. Udekoruj natką pietruszki i podawaj do obiadu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























