Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

2 sztuki

1 pęczek

null

1 łyżka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść, usuń uszkodzone liście i przepłucz pod bieżącą wodą. Osusz, poszatkuj, zalej wrzątkiem i gotuj aż będzie prawie miękka.

Krok 2

W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj na starce, skrop odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały.

Krok 3

Cebulę posiekaj drobno, wymieszaj razem z jabłkiem i odsączoną ugotowaną kapustą.

Krok 4

Wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną oleju, dopraw do smaku przyprawami i pozostałym sokiem z cytryny. Udekoruj natką pietruszki i podawaj do obiadu.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Obiadowa sałatka z włoskiej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej