
Składniki
2 sztuki
null
null
null
2 sztuki
1 pęczek
null
1 łyżka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę oczyść, usuń uszkodzone liście i przepłucz pod bieżącą wodą. Osusz, poszatkuj, zalej wrzątkiem i gotuj aż będzie prawie miękka.
Krok 2
W tym czasie obierz jabłka i zetrzyj na starce, skrop odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniały.
Krok 3
Cebulę posiekaj drobno, wymieszaj razem z jabłkiem i odsączoną ugotowaną kapustą.
Krok 4
Wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną oleju, dopraw do smaku przyprawami i pozostałym sokiem z cytryny. Udekoruj natką pietruszki i podawaj do obiadu.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej