Diabelska kiełbasa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelska kiełbasa z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty czosnek łączymy z olejem i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Kiełbasę nacinamy i wcieramy w nią przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki (co najmniej 10 godzin).

Krok 3

Na drugi dzień kiełbasę grillujemy do silnego zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej