Diabelska kiełbasa z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Diabelska kiełbasa z grilla

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty czosnek łączymy z olejem i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Kiełbasę nacinamy i wcieramy w nią przyprawy. Odstawiamy na noc do lodówki (co najmniej 10 godzin).

Krok 3

Na drugi dzień kiełbasę grillujemy do silnego zarumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Diabelska kiełbasa z grilla  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej