Sałatka czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).

Krok 2

Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.

Krok 3

Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.

Krok 4

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej