
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).
Krok 2
Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.
Krok 3
Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej