
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).
Krok 2
Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.
Krok 3
Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.
Krok 4
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































