Sałatka czosnkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka czosnkowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ogórki pokroić na cieniutkie plasterki (można zetrzeć na szatkownicy).

Krok 2

Cebule pokroić w pół plasterki, czosnek przepuścić przez praskę.

Krok 4

Ogórki połącz z cebulą i czosnkiem, polej sosem i wymieszaj. Schłodzić. Podawać jako dodatek do mięs, lub samodzielne danie z pieczywem.

Krok 3

Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka czosnkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bogracz węgierski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej