Sałatka z grillowanym kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowanym kurczakiem

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 garść

1 łyżeczka

4 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieloną pierś z kurczaka wymieszaj z przyprawą FIX. Ulep kotlet i upiecz na grillu.

Krok 2

Na talerzu ułóż sałatę, ogórki pokrojone w półplasterki oraz pomidorki i oliwki przekrojone na pół. Cebulę obierz i pokrój w plasterki - ułóż na sałacie.

Krok 3

Na wierzchu ułóż kawałki pokrojonego na kawałki burgera. Polej oliwą z oliwek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej