Sałatka z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi | Przepisy.pl pixel

Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
73 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.

Krok 2

Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki.

Krok 3

Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem (zostaw kilka łyżek na później). Wymieszaj razem.

Krok 4

Plastry boczku rozłóż na suchej patelni i usmaż, gdy boczek będzie chrupiący zdejmij go i na tej samej patelni stostuj kromki pieczywa na złoto.

Krok 5

Na kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, plastry bekonu, pomidorki koktajlowe i dodatkowo polej extra sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej