Składniki
3 łyżki
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
4 sztuki
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy wymieszaj w naczyniu z majonezem i przegotowaną wodą.
Krok 2
Sałatę wylistkuj i umyj, pomidorki przekrój na pół lub ćwiartki.
Krok 3
Sałatę i pomidorki przełóż do dużej miski i polej przygotowanym sosem (zostaw kilka łyżek na później). Wymieszaj razem.
Krok 4
Plastry boczku rozłóż na suchej patelni i usmaż, gdy boczek będzie chrupiący zdejmij go i na tej samej patelni stostuj kromki pieczywa na złoto.
Krok 5
Na kromce chleba ułóż kolejno przygotowane liście sałaty, plastry bekonu, pomidorki koktajlowe i dodatkowo polej extra sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej