Sałatka z mango po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mango po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango pokrój w kostkę, włóż do miseczki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć imbir, chili, gorczycę i podgrzewaj, aż gorczyca zacznie pękać

Krok 4

Kiedy mieszanka przypraw ostygnie wymieszaj ją z jogurtem.

Krok 3

Teraz dodaj skórkę z limonki, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 5

Dodaj do jogurtu sos sałatkowy Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i polej mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej