Sałatka z mango po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mango po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango pokrój w kostkę, włóż do miseczki i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć imbir, chili, gorczycę i podgrzewaj, aż gorczyca zacznie pękać

Krok 4

Kiedy mieszanka przypraw ostygnie wymieszaj ją z jogurtem.

Krok 3

Teraz dodaj skórkę z limonki, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 5

Dodaj do jogurtu sos sałatkowy Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i polej mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mango po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej