Puree z kwaśną śmietaną na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z kwaśną śmietaną na bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w całości w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź ziemniaki, dodaj śmietanę, masło, gałkę muszkatołową oraz starty ser cheddar.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do małych miseczek, posyp siekaną natką pietruszki i podawaj od razu gorące.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej