Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
60 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj w całości w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Po ugotowaniu odcedź ziemniaki, dodaj śmietanę, masło, gałkę muszkatołową oraz starty ser cheddar.
Krok 3
Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do małych miseczek, posyp siekaną natką pietruszki i podawaj od razu gorące.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej