Puree z kwaśną śmietaną na bulionie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z kwaśną śmietaną na bulionie

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

60 gramów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj w całości w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Po ugotowaniu odcedź ziemniaki, dodaj śmietanę, masło, gałkę muszkatołową oraz starty ser cheddar.

Krok 3

Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do małych miseczek, posyp siekaną natką pietruszki i podawaj od razu gorące.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z kwaśną śmietaną na bulionie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej