
Składniki
40 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
60 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i ugotuj w całości w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Po ugotowaniu odcedź ziemniaki, dodaj śmietanę, masło, gałkę muszkatołową oraz starty ser cheddar.
Krok 3
Całość dokładnie wymieszaj. Przełóż do małych miseczek, posyp siekaną natką pietruszki i podawaj od razu gorące.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej