
Składniki
null
null
10 gramów
1 sztuka
null
10 gramów
50 gramów
1
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.
Krok 2
Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.
Krok 3
Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.
Krok 4
Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej