Filety z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

10 gramów

10 gramów

1

1 sztuka

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.

Krok 2

Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.

Krok 3

Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.

Krok 4

Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Makowiec z lukrem
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej