Filety z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

10 gramów

1 sztuka

null

10 gramów

50 gramów

1

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.

Krok 2

Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.

Krok 3

Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.

Krok 4

Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej