Filety z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z indyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

10 gramów

1 sztuka

null

10 gramów

50 gramów

1

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.

Krok 2

Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.

Krok 3

Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.

Krok 4

Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.

Krok 5

Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karkówka pieczona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej