
Składniki
null
null
10 gramów
1 sztuka
null
10 gramów
50 gramów
1
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, rozbij tłuczkiem i posól.
Krok 2
Szynkę posiekaj i połóż na połowie filetu.
Krok 3
Na drugiej ułóż plasterki topionego sera.
Krok 4
Każdy filet złóż na pół, obtocz w mące, rozbitym jajku i bułce tartej.
Krok 5
Rozgrzej tłuszcz i usmaż na nim filety.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























