
Składniki
30 dekagramów
1 szklanka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
1 sztuka
50 dekagramów
6 ziaren
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Dodajemy cukier, chwilę smażymy, mieszając dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Dusimy kilkanaście minut, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy gorczycę i studzimy.
Krok 3
Mieszamy z pokrojonymi w ćwiartki śliwkami kalifornijskimi. Pokrojone na kawałki filety układamy warstwami w słoiku, każdą z warstw przekładając cebulą.
Krok 4
Słoiki zakręcamy, pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 dni.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej