Pomidorowe śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe śledzie z cebulką

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

6 ziaren

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodajemy cukier, chwilę smażymy, mieszając dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Dusimy kilkanaście minut, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy gorczycę i studzimy.

Krok 3

Mieszamy z pokrojonymi w ćwiartki śliwkami kalifornijskimi. Pokrojone na kawałki filety układamy warstwami w słoiku, każdą z warstw przekładając cebulą.

Krok 4

Słoiki zakręcamy, pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 dni.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śliwki suszone można zastąpić rodzynkami lub żurawiną.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej