Pomidorowe śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe śledzie z cebulką

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 szklanka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

50 dekagramów

6 ziaren

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodajemy cukier, chwilę smażymy, mieszając dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Dusimy kilkanaście minut, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy gorczycę i studzimy.

Krok 3

Mieszamy z pokrojonymi w ćwiartki śliwkami kalifornijskimi. Pokrojone na kawałki filety układamy warstwami w słoiku, każdą z warstw przekładając cebulą.

Krok 4

Słoiki zakręcamy, pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 dni.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śliwki suszone można zastąpić rodzynkami lub żurawiną.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej