Pomidorowe śledzie z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe śledzie z cebulką

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 łyżki

1 szklanka

4 łyżki

4 łyżki

30 dekagramów

3 sztuki

1 sztuka

6 ziaren

8 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w półplasterki, szklimy na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Dodajemy cukier, chwilę smażymy, mieszając dodajemy ocet, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr. Dusimy kilkanaście minut, następnie zdejmujemy z ognia, dodajemy gorczycę i studzimy.

Krok 3

Mieszamy z pokrojonymi w ćwiartki śliwkami kalifornijskimi. Pokrojone na kawałki filety układamy warstwami w słoiku, każdą z warstw przekładając cebulą.

Krok 4

Słoiki zakręcamy, pozostawiamy w lodówce na ok. 2-3 dni.

1

Opinie o przepisie

  • Joanna Maciejewska

    Joanna Maciejewska , 22.03.2020

    TAK. Śliwki suszone można zastąpić rodzynkami lub żurawiną.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe śledzie z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej