Consommé z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Consommé z dorsza

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wkładamy skrawki z dorsza, posiekany imbir, chili, cytrynę i anyż. Zalewamy całość bulionem i gotujemy na wolnym ogniu przez około godzinę. Co jakiś czas zdejmujemy szumowiny.

Krok 2

Przecedzamy nasze consommé przez gazę lub ściereczkę tyle razy aż uzyskamy klarowny bulion. Doprawiamy solą i pieprzem.

Krok 3

Nasze consommé podałem z kawałkami smażonego dorsza i karmelizowanymi młodymi warzywami. Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Consommé z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej