Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.
Krok 2
Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.
Krok 3
Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.
Krok 5
Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.
Krok 6
Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej