Gęsty jesienny kapuśniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty jesienny kapuśniak

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.

Krok 2

Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.

Krok 3

Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.

Krok 5

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.

Krok 6

Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Talerz zen
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej