Gęsty jesienny kapuśniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty jesienny kapuśniak

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.

Krok 2

Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.

Krok 3

Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.

Krok 5

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.

Krok 6

Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kartoflanka
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej