Gęsty jesienny kapuśniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsty jesienny kapuśniak

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.

Krok 2

Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.

Krok 3

Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.

Krok 5

Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.

Krok 6

Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsty jesienny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej