
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.
Krok 2
Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.
Krok 3
Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.
Krok 5
Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.
Krok 6
Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej