
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zaczynamy od przygotowania bulionu. Dodajemy do niego kurczaka, obrane: marchewkę, pietruszkę, selera i cebulę.
Krok 2
Gdy nabierze on już smaku dodajemy posiekaną kapustę kiszoną i kminek.
Krok 3
Zupę gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Następnie wyjmujemy kurczaka i obieramy z kości i chrząstek. Mięso dodajemy z powrotem do zupy i miksujemy blenderem na gładki krem.
Krok 5
Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy na skwarki.
Krok 6
Zupę podajemy ze skwarkami i dużą ilością posiekanej natki pietruszki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej