Zielona przekąska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona przekąska

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka i cukinię umyć i pokroić na plasterki. Mozzarele także pokroić. Ułożyć na przemian na talerzu. Do środka dać sałatę.

Krok 2

Oliwe wymieszac z sosem. Skropić talerz sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej