Przepis na bardzo prostą surówkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis na bardzo prostą surówkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij palcami sałatę (nie krój), a jabłko, marchewkę oraz cebulę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Cukinie pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj ze śmietaną i jogurtem.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i delikatnie wymieszaj. Na koniec posyp grzankami i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej