
Składniki
1 sztuka
0.5 kilograma
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porwij palcami sałatę (nie krój), a jabłko, marchewkę oraz cebulę zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 2
Cukinie pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.
Krok 3
Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj ze śmietaną i jogurtem.
Krok 4
Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i delikatnie wymieszaj. Na koniec posyp grzankami i natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej