Przepis na bardzo prostą surówkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis na bardzo prostą surówkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij palcami sałatę (nie krój), a jabłko, marchewkę oraz cebulę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Cukinie pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj ze śmietaną i jogurtem.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i delikatnie wymieszaj. Na koniec posyp grzankami i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej