Przepis na bardzo prostą surówkę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis na bardzo prostą surówkę

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porwij palcami sałatę (nie krój), a jabłko, marchewkę oraz cebulę zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 2

Cukinie pokrój w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy Sałatka Cezar 2w1 Knorr wymieszaj ze śmietaną i jogurtem.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i delikatnie wymieszaj. Na koniec posyp grzankami i natką pietruszki.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis na bardzo prostą surówkę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej